Pettersson storsamlare av nollor

Isak Pettersson fortsätter att rada upp nollor. Det här var hans fjärde raka och den nionde i allsvenskan.

18 augusti 2019 18:03

LÄS MER:Här är betygen på spelarna

Östersund, IFK Göteborg, Elfsborg och nu Sirius.

– Det är fint. Vi är inte lätta att göra mål på. Vi gör det tillsammans där bak. Vi pushar varandra och har en go stämning varje match. Det är inga problem hur vi än skiftar där bak. Vi är stabila, sa Isak efter matchen.

Det är inte lätt att få hål på IFK Norrköpings målvakt. Man måste bläddra långt tillbaka för att hitta fyra raka IFK-nollor i allsvenskan. Det sägs inte ha inträffat efter 1993.

– Jaså, det är kul.

Det var också en revansch på den snöpliga förlusten hemma 30 juni när Philip Haglund gjorde 0–1 på Östgötaporten i 89:e minuten.

– Man är gladare nu än man var då, kan jag säga.

Det var även en revansch på de två tuffa projektilerna från Hapoel Beer Sheva.

– Det kan man säga. Det var två tuffa avslut. Det är lättare att gå vidare efter såna mål än mål man släpper in billigt. I bland får man lyfta på hatten och tycka att det var bra skott. Den matchen får man släppa. Nu går vi vidare och det är fullt ös på allsvenskan.

Isak och alla spelarna blev översköljda när himlen öppnade sig över Uppsala.

– Det var lite gött. Jag älskar att spela när det regnar. Det är det bästa. Det är lite halare, men bollen flyter på och det går lite snabbare.

Sirius hade en hel del chanser framför IFK-målet.

– De kom till en del avslut och de har Philip Haglund i boxen. Han har fina nickar. Sen missade jag en utrusning.

Längsta utflykten i år?

–Ja, det var det nog. Jag tänkte när jag sprang där att jag tror att Neuer (Manuel, i Tyskland) gjorde det i VM 2014. Sen fick jag slå mig i huvudet och inse att jag är inte Neuer, typ så. Jag trodde jag skulle hinna först på den, men det gjorde jag inte så jag fick bara hålla ut honom, sa Isak med ett leende.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Andersson