I fyrlagsgruppen är det bara det bästa laget som tar steget upp till fyran – vilket innebär att det vilar en viss press på IFK-spelarnas axlar.

– Det enda vi har haft i siktet den här säsongen är att gå upp. Och om vi ska göra det vet vi att det bara är segrar som gäller nu. Vid kryss eller framför allt förlust skulle det nog kännas mer eller mindre kört, konstaterar målvakten Albin Liffner.

Bäckseda vann sin första match med klara 4–0 och blir gissningsvis den tuffaste av de sista matcherna som båda spelas på IFK:s hemmaplan.

– Egentligen vet nog ingen i laget så mycket mer än att de vann första matchen och kom tvåa i sin division 5-serie. Det jag har sett är en straff de lade upp på sitt instagram-konto... så om de nu skulle få en straff kanske jag vet var de skjuter, skrattar Liffner.

Han berättar att spelarna själva fick välja om man ville spela matchen på konst- eller naturgräs.

Valet föll på konstgräs.

– Det faktum att det blir bättre förutsättningar för bättre fotboll på konstgräs tror vi kommer gynna oss. Gräsplanerna, särskilt på den på Bökensved, är inget vidare så här års. Varenda passning har ju en tendens att studsa upp i knävecket.

Avslutningsvis. Hur mycket tänker ni på att det kommer vänta derbyn mot VFF nästa år om ni klarar kvalet?

– Jag tror nog alla har det litegrann i bakhuvudet. Det var länge sedan båda lagen var i samma serie och det hade varit riktigt kul med ett sådant derby. Det är liksom dags att det händer något i kommunen snart. Och som det ser ut just nu tycker jag att vi i IFK har något väldigt spännande på gång.