Det är onsdag eftermiddag och han har precis åkt från Polen upp till Motala för torsdagens match mot Rospiggarna.

– Det ska bli skönt att bara ta det lugnt och chilla i kväll och i morgon. Det har varit ganska mycket tävlingar nu ett tag.

Den tyska stjärnan kom till Piraterna inför förra säsongen i allsvenskan. Efter det var han ett villebråd för andra klubbar i högsta serien, men valde till slut att förlänga med Piraterna.

– Jag gillar verkligen banan här och det är kul att jag nu får chansen. Snittreglerna gjorde ju att jag inte kunde vara med från början, men nu ser vi bara framåt.

Krångliga speedwayregler gjorde att Piraterna "var tvungna" att köra med polacken Daniel Kaczmarek i laget från starten av säsongen. Men nu när det gått ett par matcher så får Huckenbeck plats igen.

Något lagledaren Fredrik Staaf är nöjd med.

– Poängmässigt tog Kaczmarek 6 poäng i hemmapremiären för två veckor sen och vi kanske inte ska räkna med att det blir så mycket mer från Huckenbeck. Men jag tror ändå att hans ingång i laget betyder mycket, eftersom han var med här hela förra säsongen och kom bra överens med andra förare. Mekanikerna känner varandra bra också och hjälps åt på alla sätt. Det tror jag gör att lagkänslan stärks ännu mer.

Nu väntar möte med jumbom Rospiggarna, det enda lag som ännu inte tagit en enda poäng i en tabell med många överraskande resultat.

– Rospiggarna kommer inte fortsätta förlora så här mycket, snart vänder det även för dem. På papperet har de ett bra lag men har haft otur med skador, menar Staaf

Vad blir nyckeln?

– De har satt upp sitt lag för att toppa i heat 11 och 13. Kan vi stå emot då har vi god chans.