Först ut var de yngsta barnen som inledde med uppvärmning framför liveband på torget innan starten gick i Unos park. Det var ingen tidtagning där, men det betydde inte att de inte sprang för glatta livet.

9-åriga Theo Zaninotti avverkade de 500 meterna innan de flesta åskadarna ens hade hunnit ta sig till målgången.

– Jag kände mig lite trött i början, men sen blev jag pigg och sprang om han som var framför mig. Det är kul att springa. Det här var lite uppvärmning för mig, sa Theo som även ställde upp i Byrundans fyra-kilometerslopp tillsammans med sina föräldrar en stund senare.

Ytterligare ett par ungdomslopp med efterföljande prisutdelningar applåderades innan det var dags för de längre sträckorna; fyra och åtta kilometer.

13-årsklassen sprang 1 500 meter och där vann Meja Bergström före Tyra Stalebrant och Lilly Olsson. På pojksidan i samma åldersklass vann Maximilian Fulöp före Leo Rosander och Alexander Karlsson.

Först över mållinjen i fyra kilometersloppet på tiden 14,05 var Ludvig Danielsson före Cristophe Zaninotti. Maria Broo var snabbast av damerna på tiden 17,57.

Huvudloppet på åtta kilometer vanns av Tjalve IF:s August Molén - i år igen - på den imponerande tiden 25,40.

Artikelbild

| Tjalve IF:s August Molén var nöjd med segern.

– Jättekul att vara här och försvara min titel från förra året. Det är ett trevligt lopp som är roligt hela vägen. Jag är nöjd med tiden, det gick bättre än jag trodde, sa August Molén som skulle njuta lite extra resten av kvällen.

Anna Johansson från Ankarsrums OK var bästa dam på tiden 34,37.

Artikelbild

| Det var full fart framåt när starten gick i loppen för de yngsta deltagarna.

– Det var kul att vinna. Jag brukar vara med här och tycker att det är ett roligt lopp och ett trevligt arrangemang. Men jag var inte jättenöjd med tiden, jag har sprungit snabbare. Men jag har sprungit Tjust 2-dagars i veckan och har de loppen i benen, sa Anna Johansson efteråt.

Lådbilarna rullades fram av Aron Östangård och Elin Holgersson medan motorsågen bars fram av Rickard Nilsson.