Glädjebeskedet: Succéspelaren fortsätter i VIK

De flesta såg Dan Pettersson som förlorad för Allsvenskan. Succécentern har dock bestämt sig för att spela vidare i Västerviks IK.

21 april 2015 13:48

Många nyförvärv gjorde goda intryck i VIK-tröjan under säsongen. Och den som kanske gjort störst intryck av alla var Dan Pettersson. Dan hämtades från Olofström och svarade för en majestätisk säsong i Västerviks IK när de nådde hela vägen till kvalserien.

Det har spekulerats vilt i var 22-årige Dan Pettersson skulle hamna. Allsvenskan trodde de flesta.

Svaret blev Västerviks IK. Klubben har därmed en vital pusselbit på plats i lagbygget.

– Mitt beslut har vuxit fram med tiden. Jag trivdes otroligt bra i Västervik med allting och får också en bra helhetslösning här. Det känns som att vi har påbörjat en intressant resa, jag vill gärna vara med på den. Jag hoppas att så många som möjligt stannar kvar i laget, säger Dan Pettersson.

Hur många anbud hade du från andra klubbar?

– Det vill jag inte säga, det är oväsentligt. När jag vägde samman allt så var VIK det bästa alternativet helt enkelt.

Var det inte svårt att tacka nej till Allsvenskan?

– Klart att jag vill dit någon gång. Men som sagt, VIK var bästa alternativet och jag ser fram emot att utvecklas ytterligare här. Allra helst går jag upp till Allsvenskan med VIK.

Dan Pettersson siktar nu på att bli ännu bättre den kommande säsongen.

– Det blir skönt att kunna träna ordentligt en hel sommar, framför allt för att få upp styrkan i benen och knät där jag hade skadan som störde förra året. Det ska förhoppningsvis ge bra resultat och göra att jag kan höja mig ytterligare, säger han.

Sportchefen Tomas Lind var jublande glad över Dan Petterssons påskrift.

– Det här betyder hur mycket som helst för oss. Man trodde nästan att Dan var förlorad, så det är jättekul att han vill stanna. Han har en viktig roll här, och att han skriver på skickar signaler att VIK blir att räkna med även nästa säsong, säger Tomas Lind.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!