Två nya mål av Zlatans ersättare i VM-kvalet

Viktor Gyökeres närmar sig skytteligaledningen i The Championship. Svensken gjorde två nya mål när Coventry vände 0–1 till 4–1 i andra halvlek mot Fulham – och belönades sedan med en plats i landslaget.

Viktor Gyökeres, här i Brightons blåa tröja, visar fin form i Coventry. Arkivbild.

Fotboll2021-10-02 16:17

23-årige Gyökeres fanns från början inte med i den svenska VM-kvaltruppen som samlas efter helgen, men den formstarke anfallaren får nu resa hem till samlingen i Sverige när Zlatan Ibrahimovic har tvingats tacka nej.

"Vi har följt Viktor de senaste åren och vet att det är en duktig fotbollsspelare. Han gjorde bra ifrån sig när vi hade med honom på januariturnén 2019 och han har gjort det väldigt bra i England senaste tiden. Jag ser fram emot att se honom i vår miljö", säger förbundskapten Janne Andersson i ett pressmeddelande.

Lördagens två mål inför en jublande hemmapublik bar en måltjuvs signum. Fulham slarvade först med ett bedrövligt försvarsspel och när Coventry snodde åt sig bollen fick Gyökeres till slut halvöppet mål för att göra 1–1, nästan direkt i andra halvlek.

När Gyökeres hittade rätt igen i 70:e minuten betydde målet 4–1. Ett inspel nådde svensken som fick fläka sig fram för att toffla in bollen bakom Paulo Gazzaniga i Fulhams mål. Gazzaniga räddade sedan snyggt när Viktor Gyökeres sånär gjorde sitt tredje mål i matchen.

Nu står Viktor Gyökeres, utlånad från Brighton, på nio mål i den engelska andradivisionen. Aleksandar Mitrovic, i just Fulham, har gjort tio och leder skytteligan.