Vimmerby Hockey fick en tuff start borta mot Kalmar när KHC:s Linus Dahlstedt satte 1–0 i den första perioden. VH kvitterade med 17 sekunder kvar genom Jonatan Augustsson.

I den andra perioden fick Vimmerby en straff, som missades. Därefter kunde Kalmar ta ledningen med 2–1 och drog ifrån till 4–1. Innan den andra perioden var slut hann VH dock med att reducera två gånger om, först genom Henrik Eriksson och sedan genom Mathias Wigley, vilket gav ställningen 4–3 till Kalmar när period två var över.

Det dröjde sedan till period tre och matchens sista sekund tills nästa mål kom. Och det gjordes av KHC efter att VH plockat ut målvakten och tryckt på. VH förlorade med 5–3.

– Vi var inte alls påslagna och gör verkligen inte samma match som mot Västervik. I första perioden bjöd ingen upp till kamp och backarna hade det tufft. Ingen tog ansvar. Sedan höjer de sig i andra perioden men då stämmer det inte för forwards. I tredje perioden rycker vi upp oss ordentligt och har några chanser, säger VH:s tränare Peter Nordström och fortsätter:

– Det finns mer att ta av. Man märker redan nu att det finns några i laget som driver och andra som följer. Det är några som gör en bra match i dag (söndag) och jag vet vilka jag kan lita på.