Förklaringen till den fina våren

Så här långt kan Västerviks FF se tillbaka på en lyckad vårsäsong i division 4.

9 juni 2019 07:00

Efter nio omgångar toppar laget serien på 21 poäng efter sex segrar och tre oavgjorda. Avståndet till tvåan Aneby, som har spelat en match mindre, är tre poäng.

– Inför säsongen vill vi vara topp två och det är vi, så det går inte att klaga. Vi är glada och vi har kämpat hårt i varje match, säger VFF:s tränare Ergest Fasko.

Varför har det gått så bra under våren hittills?

– Vi är samma spelare på varje träning och vi brukar vara runt 20–22 spelare.

Ergest Fasko hade några nya idéer när han tog över som tränare och några har slagit ut riktigt väl.

Både Magnus Eriksson och Oscar Eriksson har tidigare spelat ytterbackar, men hittills har de bildat ett stabilt par centralt på mittfältet.

– Jag kände att jag ville fått ut mera av Magnus spelförståelse och Oscars har sin styrka i löpningarna samt duellspelet. Det har blivit en lyckad kombination. Sedan har vi Johan Lundin som håller ihop backlinjen på ett riktigt bra sätt.

På söndag väntar åttondeplacerade Stensjöns IF på bortaplan.

– Det är ett bra lag som försöker rulla boll. De har varit lite upp och ner när det gäller resultaten. Det blir ingen lätt match, menar Ergest.

VFF kommer från en mindre insats mot IFK Oskarshamn där det blev en poäng sedan Artur Sejdini kvitterat i slutminuterna.

– Det var en skitmatch från vår sida, men det var skönt att vi fick med oss en poäng även när vi inte spelade bra, konstaterar Ergest Fasko.

Trion Faiz Benatallah, avstängd, Oscar Eriksson, bortrest, och Ergest Fasko, skadad, missar matchen. De ersättas i startelvan av Alfred Grahn, Ludvig Gustavsson och Magnus Eriksson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard Nilsson