Flera spelare måste våga ta ansvar

Ny tränare och storstjärnan har lämnat. Tjust Bandy står inför stor förändring.

Alexander Zinkevitch är ny tränare i Tjust Bandy den här säsongen.

Alexander Zinkevitch är ny tränare i Tjust Bandy den här säsongen.

Foto: Rikard Nilsson

Bandy2019-11-15 16:00

Alexander Zinkevitch har tagit över som tränare efter Thomas Fransson, som slutade efter sex säsonger. Dessutom är det klart att Stefan Erixon inte kommer att spela.

– Förra säsongen spelade Stefan och det går aldrig att ersätta honom. Med Stefan i laget eller inte laget är det två olika lag. Nu måste vi bygga underifrån så att det egna spelet fungerar oavsett vilka spelare som är på planen. Nu måste vi fördela ansvaret på andra spelare som måste visa sig, men samtidigt kommer det ta lite tid. De som inte tog tag i de förra säsongen måste göra det nu, säger Alexander Zinkevitch.

Alexander vill inte jämföra med hur Thomas Fransson valde att spela och hur han vill att laget ska spela.

– Jag har mitt sätt att jobba. Mitt målet är att utveckla varje individ. Vi ska spela en modern bandy där så många som möjligt är delaktiga och alla vågar fattar rätta beslut. Vi ska spela med högsta möjliga fart med ett rakt spel där vi går framåt. 

Alexander beskriver ryska nyförvärvet Nikita Veshchagin på följande sätt:

– Han är under utveckling, men han har fortfarande sina brister som han kan plocka bort med rätt träning. Den träningen kan jag ge honom för att bli en ännu bättre bandyspelare. För oss är han en nyckelspelare, men han ska inte dra det största lasset.

På söndag är det seriepremiär borta mot Borgia.

– Vi ska inte förvänta oss någon lätt match. De har spelat bra under försäsongen, så det kommer bli en rolig match. Jag tror att vi kommer kunna matcha alla lagen i serien, konstaterar Alexander Zinkevitch.

Karta: Tjustvallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om