Ericsson om avhoppet: "Funnits konflikter"

Jonas Karlsson lämnar sitt uppdrag som tränare för Vimmerby IF på grund av för mycket strul och konflikter i laget. Vimmerby IF:s Håkan Ericsson menar på att han har förståelse för beslutet. "Energin tar ju slut", säger Ericsson.

20 augusti 2019 13:04

Under tisdagen berättade Jonas Karlsson för oss att han lämnar sitt uppdrag som huvudtränare för Vimmerby IF:s damlag. Håkan Ericsson, som är damansvarig i klubben och som även är assisterande tränare, bekräftar att det funnits konflikter i laget och att det är anledningen till att Karlsson inte vill vara kvar.

– Det är jättetråkigt att Jonas inte orkar fullfölja. Det har funnits konflikter, både stora och små, och det har varit tjafsigt i truppen vilket så klart gnager sönder en person. Man lägger ned så mycket tid som tränare och kanske ännu mer när det går dåligt och att då behöva slösa väldigt mycket kraft på de här problemen gör att energin tar slut, säger Håkan Ericsson.

Karlsson menade på att konflikter varit mellan spelare men även mellan spelare och ledare.

– Säger han att det är på det sättet så är det säkert så, säger Ericsson.

Hur gick dialogen mellan dig och Jonas?

– Vi har diskuterat det här och även diskuterat under de senaste sex veckorna. Både jag och han har tyckt att det har varit jobbigt både med resultaten och med de här intressekonflikterna. Jag trodde dock att vi skulle kunna ro ihop det här men tyvärr så gick det inte.

Ni hade ett spelarmöte enligt Jonas, vad sades där?

– Det hade inget med Jonas att göra utan vi pratade om känslor och om hur vi ska lösa det här läget vi är i nu.

VIF har ännu ingen ersättare klar, men enligt Ericsson har man redan fullt upp med att försöka lösa situationen.

– Vi har två spår vi jobbar med, ett externt och ett internt. Men jag vill inte gå in i detalj på vilka det är.

Hur går ni vidare efter det här nu då?

– Förhoppningsvis kan något gott komma av det här, att vi rannsakar oss själva och tänker på hur vi beter oss mot varandra. Alla som är med i truppen är med för att de älskar att spela fotboll och nu måste vi ta en match i taget.

Hur tror du spelarna reagerar på beslutet?

– Det är väl ingen som hoppar av lycka och ingen som gräver sin egna grav. De flesta är nog inställda på att vi ska klara av det här.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Haris Dreco