Efterlängtad trepoängare

IFK Västervik är på vinnarspåret igen. Efter fyra raka matcher utan seger i division 4 blev det vinst borta mot Hultsfreds FK med 2–1.

5 juni 2019 21:42

Första halvlek var en ganska tillknäppt historia och det skapades inte speciellt många målchanser. IFK hade några farliga lägen på fasta situationer.

– Det känns ganska rättvist att det stod 1–1 i paus, menar IFK:s tränare Fredrik Walfredsson efter segern på onsdagskvällen.

Det var hemmalaget som tog ledningen med 1–0 i den 40:e minuten, men precis innan paus kvitterade IFK till 1–1 genom Anton Westerberg snyggt framspelad Kliton Bakiu.

– Det var ett ganska psykologiskt viktigt mål och för en gångs skull hade vi lite medflyt, säger Fredrik.

Kamraternas segermål till 2–1 kom i den 71:a minuten och återigen var det Kliton Bakiu som spelade fram till Anton Westerberg.

– Kliton levererade flera fina framspelningar som vi borde ha kunnat förvalta på ett bättre sätt.

– I andra halvlek tycker jag vi kontrollerade matchbilden på ett bra sätt. Vi känns väldigt stabila och borde ha gjort ytterligare något mål, säger Fredrik.

Även om det blev tre poäng för IFK så fortfarande avståndet till den negativa kvalplatsen, där IFK Oskarshamn återfinns, tre poäng eftersom både IFK Tuna och Hvetlanda GIF vann sina matcher.

På lördag väntar IFK Tuna på Bökensved för IFK.

– Det är viktiga matcher hela tiden för oss, menar Fredrik Walfredsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard Nilsson