– Först och främst skulle vi vinna matchen i dag. Men att vi också får med oss bonuspoängen och är klara för semifinal är en bonus, säger Patryk Dudek efter Dackarnas kross över Masarna.

Dudek inledde onsdagen med en etta – men sen gick han rent och plockade trepoängare i resten av heaten och slutade på 13+1 poäng.

– Jag har haft svårt med inledningen av tävlingar hela året. Men skönt att poängen började trilla in till slut, menar Patryk Dudek.

Om det hade villt sig illa kunde Patryks Dudeks säsong - och i värsta fall karriär - varit över efter lördagens mycket otäcka krasch i GP-tävlingen i Målilla. Men faktum är att han kom lindrigast undan mot alla odds jämfört med Fredrik Lindgren och Max Fricke. Det var en besviken Dudek i lördags då han missade semifinal och tappade poäng i den jämna toppstriden, men i dag var han desto nöjdare.

– Speedway är speedway. Ibland går det bra, ibland dåligt. I dag känns det som jag tog revansch sen i lördags.

I morgon väntar Indianerna för Dackarna där Målillalaget har en serieseger att köra för. Vinner Dackarna serien i år igen kommer de först få välja motstånd och om de vill börja hemma eller borta i semifinalen.

– Nu koncentrerar vi oss på morgondagen. Banan kan vara annorlunda och cyklarna kanske inte levererar på samma sätt. Det kommer definitivt bli tuffare i morgon.