Drömstart och upphämtning - förlorade ändå

WIBK fick en drömstart med mål efter mindre än en minut, men sedan blev Tranås för svåra i division 3-innebandyn.

WIBK förlorade med 3-7 mot Tranås efter en genomklappning i sista perioden.

Innebandy2019-10-18 22:51

Westerviks IBK förlorade hemmamatchen mot IBF Tranås med 3-7. Detta trots en strålande inledning.

Innan det hade gått en minut av matchen gjorde nämligen Marcus Sandberg 1-0 till WIBK, framspelad av Philip Svahn.
Men sedan gick det tyngre för Westervik. Tranås vände till 1-2 och gjorde sedan ytterligare ett mål i början av andra perioden.

WIBK gav sig dock inte, utan tog sig ikapp. Philip Svahn reducerade assisterad av Andreas Rundberg och sedan kom även kvitteringen. Det var Oscar Bastman som gjorde 3-3 på Ossian Thorssons framspelning.

I tredje perioden lyckades Tranås ta ledningen ännu en gång och nu kunde inte Westervik ta sig ikapp igen, utan siffrorna drog iväg istället. Matchen slutade 3-7.

– Vi gör en genomklappning i sista perioden. Vi börjar matchen halvdant. Väldigt passivt och gör inte riktigt det vi ska. Sedan tycker jag vi ställer om och gör en jättebra andra period. Vi pratar om att fortsätta på samma sätt i sista perioden, men vi får ett tidigt mål i baken. Grabbarna blir frustrerade och det gör att vi tappar matchen, berättar WIBK-tränaren Christopher Malmberg.

Karta: Västervik