– Vi står för en heroisk insats med tanke på vilka tongivande spelare vi saknar, säger Djursdalas tränare Patrik Nilsson efter matchen.

Ja, det var ett sargat DSK som åkte till Mariannelund under måndagskvällen. Inte helt förvånande var det också hemmalaget HM IS som tog ledningen i matchen efter 15 minuter på hörna efter att store målskytten Jimmy Johansson fick huvudet på bollen.

Men bara minuter senare hade Djursdala kvitterat till 1–1 på straff genom Ricky Gustafsson. I minut 30 tog HM IS återigen ledningen genom Erik Stejdahl – och likväl kom sedan en snabb kvittering. Jonatan Babiker fick till en drömträff utanför boxen och bollen seglade upp i krysset. 2–2 stod sig i paus.

– Det var vi som var det spelförande laget generellt i matchen. Men Djursdala var fruktansvärt effektiva, menar HM IS-tränaren Jesper Stejdahl.

I den andra halvleken var det istället DSK som började starkt. Men målen uteblev till en början för gästerna och istället var det hemmalagets tur att göra ett dröm- eller turmål beroende på hur man ser det. Ett tänkt inlägg från Gustav Stejdahl ute från hörnflaggan förvånade samtliga när bollen istället gick direkt in över mållinjen.

– Ja, haha det var en riktig stänkare. Han siktade inte på mål ens, säger Stejdahl.

Men Djursdala skulle få med sig en poäng trots allt. Med bara sekunder kvar kom 3–3 efter att Ricky Gustafsson prickat en hemmaspelare in i mål på en frispark.

– De hade mer boll, men vi var riktigt giftiga på omställningarna, säger Patrik Nilsson som berömde hela laget.

Jesper Stejdahl berömde målvakten William Bengtsson som stod för några monsterräddningar samt Erik Stejdahl.

– Detta var våran chans att gå förbi dem i tabellen. Men ett kryss är nog rättvist sett till målchanser, menar Jesper.