"Domen måste reduceras"

Västervik Speedway har skickat in en överklagan gällande avstängningen på föraren Rasmus Broberg. "Den måste reduceras", säger Morgan Andersson.

13 november 2015 13:44

Rasmus Broberg dömdes av Svemos disciplinnämnd till avstängning från 15 april till 15 juni, som en följd av bråket han var inblandad i med Griparnas lagledare Fredrik Edberg under Vargarnas möte med Griparna i somras.

"Att Rasmus får två månader för det där, och Greg Hancock bara får tio dagar för sitt påhopp på Nicki Pedersen rimmar väldigt illa. På rak arm minns jag ett annat slagsmål. Det var fullt handgemäng mellan Billy Hamill och Bjarne Pedersen när jag var i Smederna, det slutade med tolv dagars avstängning och det säger en hel del om hur felaktigt beslutet mot Rasmus är," sa Västervik Speedways sportchef Morgan Andersson till VT i oktober.

Sportchefen har nu skickat in en överklagan till högsta instans.

– Vi har pratat med advokaten Åke Broné som är Rasmus ombud, och fyra klubbar har gått ihop för att täcka den ekonomiska biten. Det handlar inte om några jättesummor, men vi vill visa att vi tycker att straffet är på tok för hårt, menar Andersson.

De klubbar som gått ihop är Västervik, Masarna där Rasmus inledde säsongen, Vargarna där han avslutade säsongen, och Smederna då Rasmus kommer från Eskilstuna.

– Rasmus är 21 år med en bra utvecklingskurva, att han blir avstängd nästan halva säsongen är märkligt. Vi har aldrig tänkt att ta bort honom från truppen, så om han blir avstängd har vi en förare mindre, och han är en snittförare på 1,0. Domen måste reduceras, och vi har goda förhoppningar, säger Morgan Andersson vars förare tillsammans med Åke Broné kommer att delta i en hearing framöver.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Malin Belfrage