Det lossnade för VIK - säsongens andra trea

Västerviks IK är tillbaka på vinnarspåret igen. Under fredagskvällen tog de emot Karlskrona och tog sin blott andra (!) trepoängare för säsongen.

Kim Johansson gratuleras av lagkamraterna efter att han gjort 3-1.

Ishockey2019-10-18 21:12

Till en början såg det ut som att mötet mellan Västervik och Karlskrona skulle bli en jämn drabbning. Det var mycket kamp och dueller, högt tempo och chanser åt båda håll.

Med kvarten spelad, kort efter ett boxplay, gjorde hemmalaget 1-0. Det var Emil Alba som var framme på returen efter ett riktigt dunderskott av Alexis Binner. Visst hade KHK sina chanser. Skillnaden var inte stor, men VIK var snäppet bättre och förtjänade sin 1-0-ledning efter första perioden.

Matchbilden var fortsatt jämn i andra perioden. Efter en utvisning på Ken Jäger kunde Karlskrona få till ett rejält tryck, och kvittera genom Viktor Liljegren.

VIK kunde höja sig igen. Lukas Wernblom, lånet från Modo, snodde pucken bakom eget mål, spelade vidare och satte fart framåt. Efter en vass aktion från Alexis Binner fick Wernblom tillbaka pucken framför mål, och han la in den vackert bakom KHK-keepern.

Efter 2-1-målet tappade VIK greppet om matchen lite. Karlskrona etablerade anfall på anfall i offensiv zon. Bara Samuel Ward stod emot gästerna. Men så bestämde sig Karlskronas Hugo Leufvenius för att börja slåss istället. Han fick sätta sig i utvisningsbåset och VIK kunde utöka i powerplay. Efter fint kombinationsspel och en bra passing från Wernblom satte Kim Johansson dit 3-1.

Och sedan flöt det bara på. Matchens stora gigant, Lukas Wernblom satte sitt andra mål för dagen i slutet av andra perioden.

Sista perioden blev mest en transportsträcka. Båda lagen skapade chanser, javisst, men det blev aldrig spännande. VIK slog ned spiken rejält i kistan med 4 minuter kvar, när Kim Johansson fick till ännu ett bra skott.

Västervik vann till slut med 5-1 och med det tog de sin andra trepoängare för i år.

Jacob Bjerselius och Emil Alba firar den sistnämndes 1-0.
Karta: Plivit Arena