Delade känslor för VIK-tränaren

Tränaren Mattias Karlin var självklart besviken över förlusten, men samtidigt nöjd prestationen som spelarna gjorde.

VIK:s tränare Mattias Karlin.

VIK:s tränare Mattias Karlin.

Foto: Ilkka Ranta

Ishockey2019-11-20 22:08

Ett formstarkt Björklöven tog fjärde raka trepoängaren när Västerviks IK besegrades med 2–0.

Detta var VIK:s femte raka match utan trepoängare och andra matchen i rad utan poäng. På de fem senaste matcherna har VIK mäktat med att göra sex mål.

– Svårt att säga vad det beror på. Vi har en motståndare som gör det svårt för oss. Den här gången saknade två starka offensiva spelare i Victor Öhman och Erik Nyström. Jag tror det är mera tillfälligheter, säger Mattias Karlin.

Hemmalaget inledde klart piggast och efter drygt tre minuter spräckte Hardy Häman Aktell nollan när han satte 1–0 bakom Samuel Ward i VIK-målet.

Efter det tidiga baklängesmålet spelade VIK upp sig. Närmast mål var Lukas Wernblom med ett skott i målramen.

När Sebastian Selin gjorde 2–0 på ett friläge med åtta minuter kvar blev uppförsbacken brantare för VIK:arna, men man gav det en chans genom att ta ut målvakten. Några bra reduceringslägen skapades, men Joe Cannata i hemmamålet var omutlig.

– Tyvärr så bjuder vi på två misstag som de kan utnyttja. Totalt sett så tycker jag att vi gör en bra bortamatch.  Frånsett inledningen så spelar som vi har pratat om. Vi möter dem högt, men samtidigt var det lite trubbigt framåt.

– Vi gjorde det bra i numerära underlägen. Jag tycker att vi krigar på bra hela matchen, menar Mattias.

Det blev en stökig avslutning på matchen med ett flertal utvisningar. Bland annat drog Niklas Folin på sig ett matchstraff, men han ska inte ha någon avstängning att vänta.

Karta: A3 Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!