Dackeföraren redo för Målillas GP

Målillas Grand Prix körs på lördag kväll på G&B Arena. En av förarna som är redo och som längtat efter det är Jacob Thorssell, till vardags i Dackarna. ”Man vill ju vinna alla tävlingar”, säger Thorssell inför GP:t.

16 augusti 2019 16:00

Jacob Thorssell vann SM i speedway och fick därmed en plats till Målillas Grand Prix som körs på lördag kväll. Åtvidabergssonen och Dackeföraren har dock inte haft någon supervecka bakom sig, men han är inte orolig.

– Det känns bra ändå och det kommer bli kul, säger Jacob Thorssell.

Han har haft en hektisk vecka bakom sig. Först körde han i måndags, sedan match med Dackarna i tisdags och även match i England på torsdagen. Men matchen med Dackarna gick inte något vidare för honom och det blev bara fyra poäng.

– Det var en tuff dag där i tisdags och en tuff vecka annars också. Jag hade fel inställningar i tisdags och läste av banan helt fel så jag fick bara jaga under hela matchen, säger Thorssell.

Men i morgon är det alltså en helt ny tävling som gäller.

– Jag ska bara köra som vanligt och ladda upp som vanligt. Det är inget annorlunda, säger Thorssell.

Vad har du för förhoppningar?

– Man vill ju alltid vinna varje tävling man är med i. Men jag ska ut och köra så bra jag kan och sen får vi se hur långt det tar mig. Jag vet ju att ett GP är väldigt tufft och att det är små marginaler. Alla 16 förare är riktigt bra och det kan vara så att den som vinner den ena deltävlingen helt plötsligt kommer sist i den andra.

Känner du någon press?

– Nej, jag har ingen press utan vill bara ut och känna på hetluften och göra mitt bästa.

Dackarnas Maciej Janowski och Patryk Dudek finns också med i morgonens Grand Prix.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Haris Dreco