Första matchen, som spelades var mot Fagerhult/Habo svart, förlorade WIBK med 1–4 i vad som var cupens klart svagaste insats. Men redan vid den andra matchen, mot Fagerhult/Habo röd, ändrades attityden i laget och spelet på planen. WIBK vann matchen med 7-0 efter att Elias Swärd stått för ett hattrick.

Under den andra dagens spel var det ett piggt Västervikslag som tog sig an Åby IBK ungdom – en tuff match som vanns med 5–2. På kvällen var det sedan dags för WIBK att möta arrangörslaget IBF Norrköping. Båda lagen spelade bra och det blev en välspelad och spännande match som Westervik vann med 3-1. Ett resultat som betydde slutspel för Westervik, trots att en match (2–2 mot Gnesta) återstod i gruppen.

Semifinalen mot Norrköping blev en riktig rysare som svängde fram och tillbaka.

Norrköping tog ledningen, WIBK både replikerade och gjorde 2–1 – innan Norrköping kvitterade och gjorde 3–2 lika snabbt.

Men en WIBK-kvittering skulle komma med åtta minuter kvar och efter den avgörande straffläggningen, där Westerviks målvakt Oscar Wijk räddade samtliga straffar, kunde spelarna skrika ut sin finalglädje.

I finalen fick WIBK till slut revansch på Fagerhult/Habo svart. Precis som i gruppspelet slutade matchen 4–1, fast den här gången med omvända siffror för respektive lag.

Nästa utmaning för det talangfulla P04-laget kommer i april då det väntar en ny större cup i Linköping. Gissningsvis lär siktet vara inställt på ännu en seger.