Beskedet: Ingen publik förrän i september

I Sverige hoppas man att allsvenskan ska kunna dra igång i juni, med publik eller möjligen inför tomma läktare till en början.

I Danmark är fotbollsmatcher inför publik otänkbart under hela sommaren.

Det enda vi vet med säkerhet är att fram till den 1 september blir det utan publik, säger det danska idrottsförbundets ordförande Morten Møholm.

7 april 2020 14:41

I Danmark har regeringen förlängt förbudet mot större folksamlingar till den 31 augusti på grund av coronapandemin.

Därmed är hoppet släckt för matcher med publik de kommande månaderna, enligt det danska idrottsförbundets (DIF) ordförande Morten Møholm.

Tidigast kan danskarna gå på match i början av september.

Förbudet mot större arrangemang, som sträcker sig fram till den 31 augusti, betyder att det inte kommer att hållas matcher med åskådare under den perioden, säger Mølholm.

Enligt Møholm väntar DIF på svar från regeringen om hur definitionen av större arrangemang lyder, men han räknar med att gränsen blir på 500 eller 1 000 personer.

Det kommer exempelvis att röra alla matcher i Superligan. Så vi ser framför oss en period på nästan fem månader, där man inte kan ha matcher med publik. Och vem vet vad som händer efter det? Det är självklart en katastrof, säger Mølholm.

Det återstår dock att se när det ens är möjligt att spela match. För att det ska vara möjligt behöver regeringen lätta på förbudet att samla fler än tio människor som gäller fram till den 10 maj.

I Danmark är det förbjudet med idrott inomhus och utomhus gäller gränsen på tio personer även inom idrotten.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT-Ritzau