– Det har gått väldigt fort. Vi fick höra på omvägar att det fanns ett intresse hos de här två att bli tränare och efter det gick det väldigt fort, säger Andreas Andersson från VFF:s sportgrupp.

Han berättar att klubben hade andra namn på tapeten men att helhetslösningen med Bakiu/Fasko var tilltalande.

– När möjligheten presenterade sig valde vi att köra på det.

Artikelbild

| Det blir nytt tränarpar i Västerviks FF.

Man skulle kunna hävda att det är en kortsiktig lösning.

– Det finns ett långsiktigt tänk här. Det är två unga killar som vill mer än att bara spela fotboll och det finns en önskan om att bli tränare. Sedan går det inte sticka under stolen med att det är två väldigt bra spelare.

De båda har ett förflutet i VFF och återvänder alltså till de gulsvarta.

– Vi har skrivit ett ettårskontrakt, det gör vi alltid, och det börjar gälla den första december. Avtalet är utformat som så att de båda är huvudtränare. Hur de fördelar det internt är upp till dem. Arbetet med Tjust Open leds av Jimmy Svensson och Albin Bytyqi.

Tränare klart till VFF som i samma rörelse försvagar lokalrivalen IFK Västerviks trupp. Så är verkligheten, menar Andersson.

– Ja, det finns ingen tydlig hierarki i kommunen utan alla anser sig vara bäst och då blir det så att spelare och ledare går emellan. Jag förstår att det här spär på rivaliteten mellan klubbarna. Jag har ju varit med i bowlingen i många år och sett samma sak hända där så det är inget unikt för fotbollen.