Avslutade lyckat år med full pott

Fem distanser, fem guld. Nordiska mästerskapen blev rena succén för William Svensson.

William Svensson kan se tillbaka på ett lyckat där det blev fem guld av fem möjliga.

William Svensson kan se tillbaka på ett lyckat där det blev fem guld av fem möjliga.

Foto: Karin Hertz

Bowling2019-11-18 14:31

William Svenssons framgångsrika 2019 fick en mycket bra avslutning då han tog full pott när nordiska mästerskapen för U23 avgjordes i isländska huvudstaden Reykjavik.

William fick alltså kliva högst upp på prispallen vid fem tillfällen eftersom det blev guld i singel, lag, tvåmannalag, All Event och Masters.

– Jag är överraskad att det gick så bra. Det var visserligen bara fyra nationer med, men det var flera bra bowlare som ställde upp, säger Dominofostrade William Svensson.

–  Guldet i singel är jag mest överraskad över. Det var första distansen och det kan vara svårt att hitta rätt med en gång, men alla guld är speciella.

Sista guldet kom i Masters efter en hård kamp med landslagskompisen Robin Skans, som ledde med 55 poäng inför den avgörande serien.

William bjöd på storspel i och med att han slog 277 efter nio raka strikes medan Robin hade det betydligt tuffare när han bara slog 178. Williams segermarginal blev 74 poäng.

Frånsett ett misslyckat junior-EM kan William se tillbaka på ett riktigt lyckat 2019. Han debuterade i seniorlandslaget med bravur eftersom det blev EM-guld i Masters. Dessutom har han spelat i USA och kommit tvåa på Europatoruren.

– Andraplatsen i Europatourtävlingen innebar att jag komma topp åtta totalt och därmed får jag spela en tourfinal i sommar.

Efter en hektisk höst väntar nu en lite lugnare period för William.

– Nu ska jag fokusera på spelet i elitserien med Kaskad. Dessutom ska jag få tid för att träna och därmed finslipa på detaljer, berättar William Svensson.

Karta: Reykjavik
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!