Vimmerby körde över IFK Västervik

0–2 i paus blev till hela 0–7 efter 90 spelade minuter. Vimmerby IF:s seriepremiär i division 4 blev något utöver det vanliga.

Vimmerby 2 juli 2020 09:47

Vimmerby inledde visserligen matchen aningen trevande och känslan var att det här kanske skulle bli jämnare än vad många trott på förhand. Men så fick Vimmerby en farlig frispark på högerkanten som Niklas Gunnarsson vackert skickade in över en chanslös Aleksandar Vujaklija i hemmamålet.

Bara minuter senare visade återigen Niklas Gunnarsson vilken fin vänsterfot han besitter när han skickade in 0– 2 – även det på frispark. IFK hade otroligt svårt att skapa några farliga lägen och 0–2-ledningen höll sig till halvtidsvilan. Men trots det var Vimmerbys huvudtränare, Johan Karlsson Törndahl, inte alls nöjd med första halvlek.

– Första är inte alls bra från vår sida. Vi ligger fel defensivt, tar inte jobbet och flyttar oss inte som vi ska.

Sedan hände något med Vimmerby som fullständigt exploderade. En av matchens allra bästa spelare, Mohammad Jafr, skickade in 0–3 efter 63 spelade minuter. Efter ytterligare två snabba mål av Rickard Thuresson och Ardijan Mahmutaj var spänningen som bortblåst. IFK orkade inte längre stå emot och Mohammad Jafr kunde mycket vackert skicka in ytterligare två bollar vilket betydde ett hattrick.

– Målmässigt ska det kanske sluta 14–0 med tanke på alla chanser vi radar upp. Offensivt är jag jättenöjd, det är bara att vi inte riktigt sätter det defensiva. Men 7–0 tar jag alla dagar i veckan.

– Jafrs första nick förstår jag fortfarande inte hur han kunde få in.

Mål: Mohammad Jafr 3, Niklas Gunnarsson 2, Rickard Thuresson, Ardijan Mahmutaj.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Filip Gustafsson

Ämnen du kan följa
IFK Västervik-Vimmerby IF
Fotboll

Höjdpunkter: IFK Västervik - Vimmerby IF

Läs mer!
Fotboll

Stabil seger för Västervik Dam i premiären

Fotboll

Nilsson i målform när Hjorted/Totebo vann

Fotboll

Thea Ring det stora utropstecknet för Västervik

Ishockey

Storstjärnorna på väg ur Stanley Cup

Basket

NBA lovar 300 miljoner till ny välgörenhet

Visa fler