VIK-produkten ryktas vara nära nytt hockeyjobb

Daniel Stolt har klivit in som sportchef i Kalmar HC och är nu på jakt efter en ny huvudtränare. Ett av spåren? VIK-fostrade Niklas Czarnecki.

Niklas Czarnecki.

Niklas Czarnecki.

Foto: NT

Ishockey2021-04-07 15:25

Det är Barometern-OT som rapporterar om att Niklas Czarnecki (tidigare Helgesson) är ett av namnen på Daniel Stolts lista när han nu söker en ny huvudtränare för Hockeyettanlaget Kalmar HC.

Czarnecki är ett bekant namn i vår trakt, då han, förutom sina självklara band till VIK, tidigare spelat i Vimmerby Hockey. 

undefined
Niklas Czarnecki.

Efter några som assisterande tränare i VIK, först till Ulf Weinstock och sedan till Lasse Nyström, tog tränarkarriären fart i Linköping HC i slutet på 90-talet och sedan dess har han haft flera olika uppdrag i Elitserien och Hockeyallsvenskan, där huvudtränarjobben i Brynäs och Färjestad står ut som de mest meriterande. De två senaste säsongerna har 55-åringen varit assisterande tränare i Vita Hästen. Dessförinnan var han styrelseledamot i Västerviks IK – ett uppdrag han pausade under våren 2018 för att ta över som huvudtränare i sin tidigare klubb BIK Karlskoga. Hela den jakten på att undvika negativt kvalspel med BIK kulminerade i en avgörande match i Plivit Arena mot VIK. En match Karlskoga vann, som ni säkert minns.

Nästa säsong kan det alltså bli han som leder Kalmar HC. Ett annat namn som också kopplas ihop med tränarjobbet i KHC är Magnus Sundquist – som i sin tur uppges ha blivit snuvad på Modo-jobbet av Mattias Karlin.

– Under åren har jag varit i kontakt med båda två och känner till dem. Men jag vill inte kommentera enskilda namn mer än så, säger sportchefen Daniel Stolt till Barometern.

Kalmar HC är på jakt efter en ny tränare.
Kalmar HC är på jakt efter en ny tränare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!