VIK plockar in ersättare för Ward

Skadan som Samuel Ward dras med gör att Västerviks IK väljer att plocka in ytterligare en målvakt i truppen.

Zackarias Skog kommer att spela för VIK den kommande säsongen.

Zackarias Skog kommer att spela för VIK den kommande säsongen.

Foto: CARL SANDIN

Ishockey2020-05-31 13:00

Samuel Ward har varit höftskadad sedan november och i dagsläget ser det ut som att Samuel kommer att tvingas till en operation för att bli kvitt sin skada.

När en eventuell operation kommer att ske är inte klart i dagsläget.

För att vara på säkra sidan så väljer VIK att plocka in ytterligare en målvakt i truppen och det blir snart 25-årige Zackarias Skog.

Zackarias kommer närmast från American International College som spelar i NCCA. De senaste fem säsongerna har Zackarias spelat i USA. Juniortiden spenderades i Frölundas organisation.

– Samuel, Gabriel Remlin, målvaktstränaren, och jag har haft en dialog om hans skada ett bra tag. Efter månader av rehab och ingen förbättring så är operation den sista utvägen som det verkar. Vi lider med Samuel att han inte får ordning på sina problem och efter den säsongsstarten han hade ifjol så förstår vi att det är frustrerande för honom, säger VIK:s sportschef Emil Georgsson i ett pressmeddelande.

VIK måste dock säkerställa att klubben har två målvakter som är 100 procent till ispremiären. Samuel är helt införstådd att VIK behöver ta in en ersättare för honom.

– Zackarias är en storväxt och intressant målvakt. Gått via college och haft en bra utveckling senaste säsongerna. Bland annat har han varit på Chicago Blackhawks camp 2019. Vi är glada över att ha hittat en lösning med Zackarias och tror att det blir en bra kamp mellan honom och Daniel Marmenlind om förstaspaden, säger Emil Georgsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!