Tre danskar fyller Västerviks trupp

Tre danskar fyller de sista vakanserna i Västervik Speedways trupp till den kommande säsongen.

Morgan Andersson har spikat den trupp som ska köra i Elitserien 2020.

Morgan Andersson har spikat den trupp som ska köra i Elitserien 2020.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON

Speedway2020-07-30 12:07

Trion det rör sig om är Mads Hansen, Mikkel Bech Jensen och Marcus Birkemose. Det meddelade klubben i ett pressmeddelande under torsdagen.

"Mads ingick i vår trupp innan pandemin slog till så det var en självklarhet att försöka fortsätta samarbetet även om vi fick omförhandla avtalet. Med den professionella inställningen teamet har så såg de bara möjligheter till att få köra flera tävlingar under året", säger lagledare/sportchef Morgan Andersson om Hansen.

Om Bech Jensen, som inte är någon främling för Västervikspubliken, säger han:

"Mikkel har varit i klubben under hela vår resa från Allsvenskan upp till finrummet så det känns utmärkt att vi kom överens om en fortsättning då han har bidragit stort under åren i Västervik och han är en av de bästa lagåkarna jag har jobbat med någonsin."

Slutligen då, Birkemose. En 17-årig talang som har visat framfötterna internationellt på 85 och 250cc.

"Han gör sin andra säsong på stor cykel och jag har fått många vitsord från bland andra Erik Gundersen som även har varit behjälplig under diskussionen med teamet."

Västervik har nu fyllt truppen med förare över 0,5 i snitt – vilket betyder att Krysztof Buczkowski inte får plats.

"Vi har vägt in många aspekter när vi har komponerat den nya utformningen av laget och självklart har de ekonomiska ramarna varit högsta prioritet men även att vi har förare som i möjligaste mån är tillgängliga för laget när de blir uttagna", säger Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!