Nu är dansken klar för Dackarna

Dackarna har under en tid jobbat med att forma en trupp för säsongen 2020. Nu kan klubben presentera det första namnet. Dansken Frederik Jakobsen fortsätter köra för Dackarna.

Frederik Jakobsen till höger är klar för en ny säsong i Dackarna.

Frederik Jakobsen till höger är klar för en ny säsong i Dackarna.

Foto: Arkiv

Speedway2020-07-28 15:10

Den här säsongen skiljer sig från alla andra som ni vet. Så också när det gäller lagbygget. Dackarna har fått förhandla om samtliga förarkontrakt och bygga truppen på nytt. 

"I dag kan vi presentera den första föraren som är klar för att köra i Dackarna 2020. Det är en kille som förra säsongen blev något av en publikfavorit på Skrotfrag Arena, nämligen den 22-årige dansken Frederik Jakobsen", skriver klubben i ett pressmeddelande. 

För Frederik var det aldrig någon tvekan om att han ville fortsätta i Dackarna, även med de nya förutsättningarna.

”Jag är väldigt nöjd och glad över att ha skrivit på ett nytt kontrakt med Dackarna och att få komma tillbaka till Sverige och tävla igen”, säger Frederik Jakobsen.

Dansken kommer att få en viktig roll i lagbygget.

”Frederik är en mycket lovande förare och han bevisar ännu en gång att han har ett dackehjärta. När vi erbjöd honom det nya avtalet godtog han det direkt utan att pruta. Frederik kommer att få en viktig roll i årets lag”, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson vidare i pressmeddelandet. 

Jakobsen konstaterar att det har varit en märklig säsong så här långt:

”Det har varit ett märkligt år, men nu får vi i alla fall någon typ av säsong och en ny chans att köra guldet till Målilla igen. För egen del så har jag kört tre tävlingar i Polen så här långt och det har känts bättre och bättre för varje tävling, säger Jakobsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!