Mästarförare klar för Dackarna: "Kommit igång sent"

Dackarna fortsätter att fylla på sin trupp inför säsongen 2021. På fredagen presenterades den finländske föraren Tero Aarnio som det senaste nyförvärvet. "Ingen motståndare går säker", säger lagledaren Mikael Teurnberg om 36-åringen.

Tero Aarnio, som senast körde för Rospiggarna, är klar för Dackarna.

Tero Aarnio, som senast körde för Rospiggarna, är klar för Dackarna.

Foto: Bildbyrån

Speedway2021-01-08 12:10

Tero Aarnios påskrift innebär att det nu återstår endast en plats att fylla i Dackarnas trupp inför 2021. Aarnio har tidigare kört för bland annat Hammarby och Rospiggarna, som var hans senaste klubb.

– Tero är en förare som har kommit igång sent i sin karriär och gjort två elitseriesäsonger i Rospiggarna 2018-2019. Det är en förare som jag känner väldigt bra och i sina bästa stunder är det ingen motståndare som går säker, säger Mikael Teurnberg i ett pressmeddelande.

Teurnberg fortsätter och menar att Aarnio är tänkt att användas som "back up".

– Han är tänkt som en back up och är medveten om det i sitt avtal med Dackarna. Tero är en pålitlig förare som känner till banorna i Sverige och kommer även 2021 att köra i Poznan i polska andraligan. Tero har även kört i engelska ligan med gott resultat de senaste säsongerna. Det är en rutinerad förare som Dackarna har värvat och hans styrka som förare är startsnabbheten och bra maskinmaterial. 

Aarnio själv är nöjd över att ha gjort klart med Dackarna.

– Säsongen 2020 var tuff och jag fick inte saker att fungera som jag ville. Samtidigt vet jag att farten och hungern fanns där i och med att jag äntligen lyckades vinna det finska mästerskapet efter att ha jagat titeln i många år. Ser jag till Bauhaus-Ligan så fick jag aldrig chansen där under 2020 och det var jag lite besviken över, säger Tero Aarnio.

Dackarnas trupp hittills

Jacob Thorssell 

Frederik Jakobsen 

Rasmus Jensen 

Kevin Wölbert

Maciej Janowski 

Luke Becker 

Tero Aarnio
 

Förare med 0,500 i snitt: 

Maksymilian Bogdanowicz 

Theo Johansson 

Avon Van Dyck 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!