Klart: mästaren kör vidare i Dackarna

Dackarna fortsätter att presentera förare i "nya" truppen. Den färske svenske guldmedaljören i SM, Jacob Thorssell, kör vidare i Målillaklubben.

Jacob Thorssell är klar för Dackarna.

Jacob Thorssell är klar för Dackarna.

Foto: Arkiv

Speedway2020-07-31 11:59

Åtvidabergssonen blir den fjärde föraren som Dackarna presenterar inför säsongen, som startar den 11 augusti med match mot Vetlanda.

Frederik Jakobsen och Oliver Berntzon har sedan tidigare skrivit på nya avtal som gäller för denna mycket speciella säsong. I torsdags blev det också klart att klubbikonen Hans Andersen återvänder till Dackarna och dessutom blir lagkapten.

Nu står det klart att den fjärde föraren in i truppen blir Jacob Thorssell. 27-åringen tycks vara i god form. Förra veckan lyckades han försvara sitt SM-guld från 2019 i Hallstavik, då han på ett imponerande sätt vann före klubbkompisen Oliver Berntzon och Pontus Aspgren. 

Jacob Thorssell blir en viktig pusselbit i Dackarnas lagbygge för 2020.

”Jacob kommer att få en viktig roll i laget, vilket jag tror passar honom bra, han har haft samma roll i sitt engelska lag Wolverhampton så det är ingen ny situation för honom”, säger Jon Lindberg i ett pressmeddelande från klubben. 

”Med den form Jacob visade under SM-finalen förra veckan så får konkurrenterna vara på tå om dom ska ha en chans”. 

Noterbart är att många av de andra lagen i Bahausligan (Elitserien) har klart med sina trupper för säsongen. Västervik gjorde för övrigt klart med de sista förarna i truppen i torsdags med danska trion Mads Hansen, Mikkel Bech och Marcus Birkemose.

Dackarna 2020. Här är truppen än så länge: Jacob Thorssell, Oliver Berntzon, Hans Andersen och Frederik Jakobsen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!