Dackeikonen klar för återkomst

Hans Andersen är en av de största förarna i Dackarnas historia. Nu är han klar för en återkomst. Den 39-årige dansken blir dessutom lagkapten under sin 16:e (!) säsong i Målillaklubben. ”Det känns häftigt och väldigt bra att komma hem igen”, säger Hans Andersen.

Hans Andersen är tillbaka i Dackarna.

Hans Andersen är tillbaka i Dackarna.

Foto: Arkiv

Speedway2020-07-30 10:23

De allra flesta av Dackarnas supportrar har en speciell relation till Hans Andersen. Redan 1999 gjorde han sin första säsong i Målillaklubben. Efter 13 raka säsonger i Dackarna skildes vägarna åt. Efter det har den snart 40-årige dansken återvänt till Dackarna vid två tillfällen (2015 och 2018).

Nu blir han även lagkapten, skriver Dackarna i ett pressmeddelande. 

Nu är Hans Andersen klar för en fjärde sejour i den förening som han så många gånger lyft fram som ”sin klubb”. 

”Jag ser verkligen fram emot att ha med Hans i laget igen. Det betyder att vi får in en mycket rutinerad förare”, säger lagledaren Peter Karlsson.

”PK” meddelar dessutom att Andersen kliver in i rollen som lagkapten.

”I den rollen är han självskriven bland alla ungtuppar”, skrattar Karlsson och fortsätter:

”Hans ville komma hem igen och det säger ju mycket om vad han känner för Dackarna”.

Under åren på ovalen i Målilla blev Hans Andersen en stor publikfavorit och det känns verkligen bra att kunna presentera honom som ett nyförvärv denna mycket speciella säsong.

2007 var Andersen med och körde hem Dackarnas senaste SM-guld och totalt har det blivit runt 230 matcher i klubbens färger.

”Målilla har en speciell plats i mitt hjärta, det är mitt andra hem. Jag har haft så många fina upplevelser i klubben och bär med mig många goda minnen”, säger Hans Andersen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!