Mikael Stark blir RS-mästare i kavaj

Trots att en deltävling återstår är det klart att Tjust MK:s Mikael Stark vinner årets RS-serie.

3 november 2010 00:00
På lördag körs sista deltävlingen i RS-serien när Pekingsnurren avgörs i Norrköping. Totalt finns det 92 rallyekipage på startlinjen på Himmelstalund. Dessa ska köra en slinga på 2 300 meter tre gånger och samtliga tider räknas.

 

Frågan som cirkulerat bland rallyfolket är om Mikael Stark ska komma till start eller inte eftersom han är anmäld till tävlan.

 

 

- Jag tog bort gipset här om dagen och vänsterfoten är svullen och det gör ont. Dessutom vill jag inte låna en bil, så det är inte värt allt ståhej, berättar Mikael Stark.

 

En titt i poängtabellen visar att Mikael leder RS-serien på 73 poäng och totaltvåan Peter Måhagen har 56 poäng. Hur man än vänder och vrider på tabellen och räknar så är Mikaels ledning ointaglig. Vinner Måhagen på lördag får han 15 poäng och kommer då upp i maximala 71 poäng.

 

I veteranklassen startar Thomas Antonsson, Tjust MK. Simon Gustavsson, Tjust MK, startar i original C-förare. Bland B-förarna återfinns Pelle Eriksson, Vimmerby MS, och i klassen C-förare kommer Jimmy Eriksson, Tjust MK, samt Benny Johansson, SMK Valdemarsvik, till start.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ilkka Ranta