Karriären kan vara över

Säsongen tog definitivt slut och kanske även karriären för Mikael Stark i lördags. Tjust MK:s framgångsrike rallycrossförare var inblandad i en otäck krasch som slutade med en bruten fot.

29 september 2010 00:00
Tillsammans med kartläsaren Mikael Pettersson hade Mikael bästa tid efter de tre specialsträckorna vid Cityracet i Finspång. Efter detta kördes ett finalheat med de fyra bästa förarna i varje förarklass.

 

Det var i finalheatet som olyckan var framme för Mikael.

 

-Styrarmen gick av och det gjorde att jag inte kunde styra bilen. Jag körde rakt in ett berg för att sedan köra in i två träd samt en mur, berättar Mikael Stark.

 

Det blev ambulansfärd för både Mikael Stark och Mikael Pettersson till sjuhus.

 

- Foten gick av på tre ställen och nu ska jag ha den i gips i fyra veckor. Mikael Pettersson var lite öm i nacken, annars klarade han sig bra.

 

- Det kunde ha gått ännu värre än vad det gjorde, konstaterar Mikael.

 

 

Det är definitivt färdigtävlat i år för Mikael, om det blir någon fortsättning på karriären är mycket tveksamt i dagsläget.

 

- Olyckan innebär att jag har fått en tankeställare. Jag har inget mer att bevisa eftersom jag har vunnit det mesta som går att vinna.

 

Dessutom vill Mikael lägga mer tid på familjen.

 

För tillfället leder Mikael RS-serien när två deltävlingar återstår med 17 poäng före Peter Måhagen, Linköping. Mikael har vunnit fyra och kommit tvåa i en deltävling.

 

- Troligen kommer jag sluta tvåa bakom Peter, säger Mikael som är lättad över att han inte blev allvarligare skadad.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!