Starka insatser av Mikael

Rallyåkarna i RS-serien har haft en jobbig helg med två tävlingar. Mikael Stark, Tjust MK, gjorde fint ifrån sig och tog en seger och en andraplats.

31 augusti 2010 00:00
Det var Östgöta Bilsportsförening som under lördagen arrangerade en rallysprint på Kråkvilan i Norrköping. Under söndagen kördes det rallysprint på Toverumsbanan i Valdemarsvik.

 

Det var två förare som kämpade om tätplatserna bland A-förare 2WD i Norrköping, Tjust MK:s
Mikael Stark och Peter Måhagen, Linköping. Den som hanterade ratt och pedaler bäst var Mikael Stark. Måhagen fick se sig slagen med drygt fyra tiondelar av en sekund.

 

Trea slutade Dennis Andersson, Östgöta Bilsportsförening, och Jörgen Johansson, Westerviks MSK, körde till sig en fjärdeplats.

 

Övriga förare från Tjust MK var Jonas Sandberg, han slutade sexa i VOC. Bland B-förare 2WD slutade Lennart Gerths sexa, Jimmy Eriksson tvåa i C-förare 2WD. Benny Johansson, SMK Valdemarsvik, med Tommy Johansson i högerstolen slutade trea i C-förare 2WD.

 

 

Under söndagen gästade RS-serien Valdemarsvik, här var det ombytta roller i toppen. Peter Måhagen slog Mikael Stark med nio tiondelar av en sekund. WMSK-föraren Jörgen Johansson slutade sjua i samma klass.

 

Bland B-förarna gjorde Carl-Erik Nilsson, Vimmerby, en gedigen insats. Liknande prestationer svarade Tjust MK-duon Jimmy Eriksson, C-förare 2WD och Martin Hugosson, VOC för. Benny Johansson, SMK Valdemarsvik, med Tommy Johansson i högerstolen slutade på en åttonde plats i C-förare 2WD.

 

Mikael Stark kommenterar sin insats så här:

 

- Det satt hårt åt i helgen, men det gick åt rätt håll i Norrköping och i Valdemarsvik var det tätt mellan mig och Måhagen.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!