Göran Andersson fyra i UppHill Cup

De två sista deltävlingarna i UppHill Cup avgjordes vid Kungsberget norr om Gävle under den gångna helgen.

24 augusti 2010 00:00
Tre ekipage från Tjust MK fanns på plats. Göran Andersson tävlande i den tvåhjulsdrivna rallybilsklassen, samt Christer och Jerry Jonsson i Supernationell 2400 CC i rallycross.

 

Deltävling nummer sex kördes under lördagen och Göran Andersson slutade på en femteplats. Inledningsvis hade Tjust MK-föraren tider som var bland de tre bästa i klassen. Men efter kvalomgång två var det som en annan förare hade tagit över.

 

- Jag ville för mycket och då stämmer det inte alls i körningen,säger Göran och fortsätter:

 

- Men under söndagen stämde det bättre och vi slutade fyra i klassen och totalfyra i UppHill cup 2010.

 

- Ett resultat vi är nöjda med då vi slutade totalsjua i fjol, lite surt är det att vi helt enkelt inte hänger med de tre i toppen.

 

Varför då?
- Främst beroende på bilen, Volvo 740:an är stor att baxa runt och så är jag lite ålderstigen, avslutar en glad och nöjd Göran Andersson.

 

De tre i toppen åker med mindre bilar i storleken av VW Golf och Ford Escort.

 

 

Familjen Jonsson som deltar i rallycrossklassen med maximal motorvolym på 2400 cc, hade blandade framgångar under de båda tävlingsdagarna.

 

Christer slutade nia och Jerry på en tolfteplats under lördagen. Under söndagen blev det en åttondeplats för Christer med Jerry på en tiondeplats. Hur Christer och Jerry Jonsson slutade totalt är oklart, men de låg åtta respektive nia innan slutrundan på Kungsberget.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!