Tjustförare i mästarmöte

I kväll är det rallyfest på Linköpings Motorstadion, Sviestad när det stundar mästarmöte, Polestar Rally. 33 förare är inbjudna och det är gräddan i svensk rallysport som är på plats.

19 augusti 2010 00:00

 

Vi kan nämna förare som Mats Jonsson, Forshaga, Jonas Wigren, Norrköping, Pelle Sääv, Linköping, Johan Holmberg, Gotland samt Leif Pettersson, Göteborg. Flera av förarna har mer än ett SM-guld i bagaget.

 

Från Tjust MK deltar Göran Andersson, Mikael Stark, Cindy Brüggeman och Christian Larsson.

 

På frågan varför de är med svarar Göran Andersson så här:

 

- Antar att det är vår lokala förankring som gör att vi är inbjudna.

 

 

Undertecknad tror däremot mera på att både Göran Andersson och Mikael Stark är de snabbaste förarna vi har i landet på just rallysprint, med Strängnästävlingen i minnet. Samt Brüggemans två riksmästerskapstitlar.

 

Alla Tjust MK-förarna tycker att det ska bli spännande och hur roligt som helst. Göran Andersson är lite mera återhållsam:

 

- Jag får köra med lite eftertanke, då vi har UppHill cup i Järbo i helgen, men givetvis ska jag ta i efter bästa förmåga.

 

Mikael Stark ser fram emot mästarmötet:

 

- Helgens tävling i Strängnäs var vår första på drygt två och en halv månader. Så vinsten är något jag har med mig, den ger oss råg i ryggen.

 

- Visst, väderförhållandena på tävlingsdagen avgör mycket, men jag åker dit för att vinna. Den som har bästa flytet för dagen vinner, säger Stark.

 

Brüggeman och Larsson kör i klasen för fyrhjulsdrivet, båda siktar på finalerna och tycker att det ska bli kul.

 

Tävlingen är upplagd enligt följande: Förarna kör en specialsträcka på två kilometer, underlaget är mestadels grus. Efter två inledande kvalomgångar räknas de bästa tiderna. Bästa tiderna till semifinal och slutligen de bästa till final.

 

Deltagarna är uppdelade i två bilklasser, två- respektive fyrhjulsdrivet.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!