Brüggeman tog poäng i Ljungby

En sjätteplacering i klassen otrimmat 4WD samt i Mitsubishi Ralliart Evolution Challange och en tolfteplats i rally-SM i den otrimmade fyrhjulsdrivna klassen blev facit för Tjust MK:s Cindy Brüggeman när Sydsvenska Rallyt avgjordes.

17 maj 2010 00:00
- Jag är nöjd med insatsen, vi gjorde bra tider redan under de inledande två sträckorna i torsdags. Detta var något vi tog med oss in i fredagens tävlande. Jag tycker att vi presterade bra tider även under fredagen. Förutom på kvällen där vi tappade tid under mörkrets intåg berättar Cindy Brüggeman.

 

 

- Dessutom förlorade vi ytterligare sekunder på specialsträcka elva där både tvåa och treans växlar försvann, men det ordnad servicekillarna. Så i helhet är vi mycket nöjda och vi har justerat lite till på bilen och så har jag fått lite mera förståelse för bilen och körningen.

 

Årets internationella upplaga av Sydsvenska Rallyt vanns av norrmannen Mads Östberg. Bästa prestationen i SM-delen av tävlingen svarade den alltid lika glada östgöten Per-Arne Sääv för. Han körde hem totalsegern bland de otrimmade fyrhjulsdrivna bilarna med sin Skoda Fabia. Tvåa var Jimmy Joge, Motala, och trea kom Patrik Johansson, Växjö. Båda körde Mitsubishi.

 

Den trimmade fyrhjulsdrivna klassen vanns av Mats Jonsson, Forshaga. Tvåa var Mikael Lindqvist, Östgöta BF, och trea kom Kristian Johansson, Kinds MK. Alla tre i Ford. Jonas Wigren, Norrköping, bröt tävlingen.

 

I trimmat tvåhjulsdrivet segrade gotlänningen Johan Holmberg med Göteborgaren Leif Peterson som tvåa och Victor Henriksson blev trea. Otrimmat tvåhjulsdrivet kördes hem av Håkan Björkman, Sandviken.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!