Andersson etta och trea

Tjust MK:s Göran Andersson var verkligen i toppform i helgen. I par med Ulf Andersson i högerstolen körde han hem segern bland A-förare 2WD i den tredje deltävlingen i RS-serien på Sviestad i lördags.

3 maj 2010 00:00
Segermarginalen till tvåan Peter Måhagen, Linköping, var drygt en sekund. Jörgen Johansson, Westerviks MSK, slutade fyra i klassen och fyra totalt.

 

Bäst runt Sviestad under de tre heaten var Jonas Wigren, Norrköping, i sin Ford Focus WRC. Nu räknas inte de fyrhjulsdrivna bilarna i serien.

 

Bland C-förarna 2WD slutade Niklas Hugosson sjua och Leif Antonsson slutade fyra i Grupp H 66-74/klassiska samt i klassen Original Elit slutade Johan Gunnarsson sjua.

 

 

Den ende av Tjust MK-förarna som tvingades bryta i Linköping var RS-seriens ledaren Mikael Stark, som efter de två inledande åken hade en rejäl marginal till de övriga.

 

- Vi träffade en däcktrave med ena framhjulet så styrstaget gick av, så det var bara att bryta. Men någon gång måste det även hända oss, menade Mikael Stark.

 

Göran Andersson verkade ha haft farten med sig till Örebro och Ånnabodabacken under söndagen, då han knep en tredjeplats totalt i premiären för Uphill Cup rallycross battle.

 

I det första åket var han på en sjätteplats, men revanscherade sig rejält och knep andraplatsen i både åk två och tre.

 

- Det har varit en toppenhelg och en bättre inledning på säsongen kan man inte vänta sig, säger en glad Göran Andersson, som även berättar att de skall satsa på Upphill cup, SM serien i backe och sådant som är roligt i rallyåkandet.

 

Till tävlingen i Örebro hade Team Stark reparerat Forden, men kunde inte hävda sig mot det mer rutinerade motståndet och slutade på en total åttondeplats. I rallycrossklassen Supernationell max 2400CC, slutade far och son Jonsson på 15:e respektive 16:e plats totalt.

 

Segern i klassen rallybilar 2WD gick till Mikael Lundberg, Gävle, tvåa var Kenneth Olsson, Hällefors, och trea Göran Andersson, Tjust MK.

 

Bland rallycrossbilarna i supernationell max 2400cc segrade Peter Karlsson, Ljusdal, tvåa var Magnus Olsson, Järbo, och trea Conny Pettersson, Västerås.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!