Förväntansfull inför premiären

Utdömda av de flesta experterna. Trots detta är Oscar Möller förhoppningsfull inför Åtvidabergs FF:s återkomst till allsvenskan.

13 mars 2010 00:00
Vid den allsvenska upptaktsträffen var ÅFF det lag som fick flest röster när det gäller vilka lag som kommer att åka ur, hela 44,5 procent.

 

- Det var ingen överraskning, men många av experterna har inte sett oss spela, säger Västervikssonen Oscar Möller som nu går in på sin fjärde säsong i ÅFF-tröjan.

 

Vad talar för att ni hänger kvar?
- Vi har ett stabilt lag och en mycket bra sammanhållning. Det tror jag inte många av de andra lagen har, svarar Oscar.

 

Det är en förväntansfull Möller som ser fram emot måndagens premiär borta mot Örebro.

 

- Det ska bli kul och jag har sett fram emot premiären sedan i höstas när det blev klart att vi ska spela i allsvenskan. I början trodde man att det var en dröm, men nu har det lagt och jaghar insett det är verklighet.

 

 

23-årige Oscar trivs helst som forward, men stora delar under förra säsongen och under försäsongen har han spelat som yttermittfältare till vänster.

 

Rollen som forwarden sitter i ryggmärgen, men han har börjat vänja sig mer och mer som yttermittfältare.

 

Målgörandet har varit ett problem för ÅFF i träningsmatcherna. Det har bara blivit fem mål på sju matcher. Oscar har gjort ett av målen.

 

- Vi har inte skapat så många chanser i matcherna. Vi har spelat på ett annat sätt jämfört hur vi gjorde i Superettan i och med att vi har legat lägre i vårt försvarsspel och därmed har vi inte erövrat bollen lika högt upp i banan jämfört med förra året, förklarar Oscar ÅFF:s måltorka.

 

Dessutom har ÅFF passat på att testa lite nytt i träningsmatcherna och därför har det inte blivit så bra resultatmässigt som laget hade hoppats på.

 

- Träningsmatcher och seriematcher är två skilda saker, men självklart vill vi alltid vinna, konstaterar Oscar.

 

Vad vet du om Örebro?
- Inte speciellt mycket, men det är ett bra lag som vill spela bollen, svarar Oscar.

 

När lagen möttes tidigare i våras i en träningsmatch slutade det 1-1.

 

 

ÅFF har valt att låna ut målvakten Bill Halvorsen till division. I-laget IF Sylvia från Norrköping. Anledningen är att Bill behöver få matchträning.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!