Brüggeman nöjd med resultatet

En 14:e plats totalt i den otrimmade fyrhjulsdrivna klassen, sjua i cupen för Mitsubishi Evo bilar och totalt en 24:e plats i rally-SM. Ett resultat som Tjust MK:s Cindy Brüggeman och Eveline Walfridsson är mycket nöjda med.

15 februari 2010 00:00
- Vi är nöjda, mycket nöjda. Det går framåt i både körningen och samarbetet inne i bilen, säger Cindy Brüggeman.

 

- Jag klev upp i fart och körrytm under tävlingens gång. Hade någon mindre avåkning under resans gång, men inget allvarligt. Resultatet bådar gott inför framtiden då vi har nästa SM-deltävling i Sandviken om två veckor, berättar Cindy.

 

 

Sträcktiderna för duon berättar om en jämn körning genom hela tävlingen trots bitvis mycket sönderkörda vägar. I lördags fick specialsträcka elva fick strykas för SM-åkarna på grund av att vägen var sönderkörd.

 

Segrade i SM-deltävlingen i otrimmat 4WD gjorde P-G Andersson, Årjäng. Tvåa var Patrik Sandell, Jämtland, och trea blev Patrik Flodin, Ilsbo. Samma trio tog även topp tre-platserna totalt i SM-delen av Svenska Rallyt. Mats Jonsson, Forshaga, var fyra och Jonas Wigren, Norrköping, slutade femma. Dessa två kör i klassen trimmat 4WD.

 

Mikko Hirvonen, Finland, släppte aldrig greppet om täten i VM-rallyt. När startfältet på den allra sista specialsträckan till slut kanade ner för den branta backen vid Värmullsåsen så hade han god marginal till den franske multi-världsmästaren Sebastien Loeb och tog segern. Visserligen hade Hirvonen i det läget nio mils lugn och sansad körning kvar till Karlstad, men det var bara formalia.

 

Därmed leder han VM-serien, kanske första steget för att bryta Loebs svit. Fransmannen har vunnit de senaste sex åren.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!