Cindy Brüggeman ska köra Bergslagsrallyt

På lördag är det dags för en ny utmaning i rallyskogen för Tjust MK:s Cindy Brüggeman (bilden) och den nya codrivern Evelin Walfridsson från Sunne.

28 januari 2010 00:00
Denna gång är det klassiska Bergslagsrallyt som tjejerna skall köra, en rallytävling med anor från 1968 och som körs i en lite bantad version i år. Totalt handlar det om 85 kilometer specialsträckor och 40 kilometer transport, med sträckningen runt orten Kopparberg.

 

Givetvis är den legendariska specialsträckan Björnjägarns minne med även denna gång. Denna sträcka brukade mäta hela tio mil med tankuppehåll efter halva sträckan. I denna upplaga är den bara drygt 26 kilometer lång.

 

Sammanlagt är startfältet 116 bilar stort. Cindy och Evelin har att kämpa emot förare som Jonas Wigren, Norrköping, Patrik Johansson, Växjö, Peter Appelskog, Östergyllen, bland de fyrhjulsdrivna rallyekipagen.

 

Cindy och Evelin tycker att det ska bli spännande och samtidigt skönt att få några mil i kroppen innan Svenska Rallyt i februari. VT-sporten erfar även att den nya Mitsubishi EVO-nian är hemma och duon skall lufta den gamla EVO-femman istället.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ilkka Ranta