Tommy Smålandsmästare i folkrace

Han gjorde det igen. Tjust MK:s Tommy Johansson tog sin femte raka seger i Smålandscupen i folkrace.

6 oktober 2008 00:07
I och med denna seger körde denne talangfulle juniorförare även hem totalsegern i sin klass i Smålandscupen.

 

Tävlingarna i Gnagardalen i Vimmerby inleddes med tre kvalheatssegrar och en plats i A-finalen för Tommy.

 

En till som fixade tre segrar var Robin Larsson, Skene MS. Frågan var om juniorernas A-final skulle vara en upprepning från tidigare i år, nämligen Semesterracet? Med en ojust satsande Larsson.

 

Så blev inte fallet. Med sin grymt startsnabba Toyota Starlet tog Ydre MK:s Erik Höglund starten precis före Tommy Johansson, men skam den som ger sig. Tommy gjorde en perfekt omkörning på insidan av Höglund i kurvan efter startrakan på Gnagaredalsbanan.

 

Efter detta var det så att säga "rent spår" och bara köra på medan motståndarna hade fullt upp med kampen om platserna bakom. Det jublades en hel del bland publiken när Tjust MK-föraren passerade mållinjen som cupvinnare.

 

Felix Andersson, Tjust MK, även han en lovande förare kämpade på i sina heat med nio poäng och en fjärde plats i C-finalen blev Felix resultat för denna gång. Sandra Midhammar, Tjust MK, lyckades köra ihop sju poäng under sina kvalheat.

 

 

Seniorernas tävling kördes hem av Dan Forsblad, Jönköping, med Jimmy Elofsson, Vimmerby, som tvåa. I skrivandets stund är det oklart vem som körde hem Smålanscupen för seniorer, men det lutar åt Elofsson från Vimmerby.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!