VIK blev utan poäng i E 22-derbyt

Västerviks IK:s svit utan trepoängare är nu uppe i sju raka matcher.

Rob Bordson svarade för VIK:s mål.

Ishockey2019-11-24 17:14

Detta står klart sedan Vita Hästen vunnit i Plivit Arena med 3–1 på söndagseftermiddagen.

Första perioden var ingen av de bättre från VIK:s sida den här säsongen och därför var det helt rättvist att gästerna ledde med 2–0. VIK hade dock en dubbelchans att kvittera till 1–1, men istället blev det 0–2 i anfallet efter sedan Samuel Ward inte fått grepp om pucken.

VIK spelade upp sig i andra perioden och det var trion Darren Nowick, Rob Bordson och Victor Öhman som drog igång offensiven.

Rob Bordson spräckte nollan när han styrde in 1–2.

Vita Hästen fick ett gyllene läge att göra 3–1 när laget fick spela fem mot tre i numerärt överläge i en minut, men trion Jacob Bjerselius, Brandon Burlon oc Kim Johansson försvarade VIK-färgerna på ett bra sätt.

VIK hade några enstaka lägen att kvittera till 2–2 i tredje perioden. Bland annat fick laget spela i numerärt överläge vid två tillfällen, men totalt sett var offensiven för blek.

Gästernas gjorde 3–1 i tom bur sedan VIK slarvat i egen zon.

Dan Pettersson som klev av skadad efter två perioder i fredags mot Karlskrona kom inte till spel.

Mål och pass, VIK: Rob Bordson 1+0, Adam Plant 0+1, Victor Öhman 0+1.

Karta: Plivit Arena