Från bandynästet till Tjust: "Vi högg direkt"

Tjust Bandy fortsätter att fylla på truppen med spelare som varit högre upp i seriesystemet.

Tjust Bandys senaste nyförvärv heter Tobias Enander.

Tjust Bandys senaste nyförvärv heter Tobias Enander.

Foto: Tjust Bandy

Bandy2020-05-29 10:38

Tobias Enander heter Tjust Bandys senaste nyförvärv. 20-åringen tillbringade sina sista ungdoms och juniorsäsonger i elitlaget Villa Lidköpings ungdomsorganisation, den senaste säsongen spelade han dock som senior i Lidköpings AIK i Bandyallsvenskan.

Enander är ett välkänt bandynamn: Tobias båda äldre bröder också spelar bandy på elitnivå; Jonas i elitserielaget IFK Motala och Marcus som tillsammans med Tobias spelade i Lidköpings AIK senaste säsongen.  

– Vi har haft kännedom om att Tobias hade för avsikt att flytta till Linköping för studier redan i slutet av förra säsongen och när han väl bestämde sig så högg vi direkt, Tobias är en välutbildad bandyspelare som fått en gedigen bandykunskap på bandygymnasiet i Lidköping, skriver Tjust Bandy i ett pressmeddelande.

Den senaste säsongen fick Tobias stort förtroende i Lidköpings AIK:s allsvenska lag, han spelade 21 av 22 matcher i grundserien och alla sex matcherna i kvalserien till Elitserien. Både laget och Tobias hade något av en succésäsong då laget kom trea i Bandyallsvenskan och fick spela i en kvalserie till Elitserien.

– Vi har haft ambitionen att rekrytera in spelare med kompetens och erfarenhet från högre serier, i Tobias får vi just en sådan spelare. Han är oerhört seriös med sin bandy och vet vad som krävs för att spela på en högre nivå, skriver klubben.

Man meddelar också att kontraktet med Enander är skrivet på två år och avslutar pressmeddelandet med raden "Håll utkik, för det kommer mera".

Karta: Tjustvallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!