Ola Mårtensson blir VT:s nye politiske redaktör

Ola Mårtensson brinner för utbildningspolitiken och arbetar just nu som gymnasielärare i Malmö. Den 19 maj börjar han sitt jobb som politisk redaktör på VT.

11 april 2008 00:05
Ola Mårtensson är på blixtvisit i Västervik när vi träffas över en kopp kaffe. Det har precis blivit klart att han blir VT:s nye politiske redaktör med ansvar för debatt- och insändarmaterial.

 

- Det känns jätteroligt och spännande. Jag ser verkligen fram emot att börja på VT om en månad, säger han och tar en klunk kaffe.

 

Ola Mårtenssons politiska intresse väcktes i mitten av 1990-talet.

 

- Då var det mycket diskussion om kommunismen och Ung Vänster fick allt fler medlemmar. Jag har alltid varit mot kommunismen och sökte mig till motsatsen - folkpartiet.

 

 

Numera är han dock moderat. Efter noggrant övervägande blev han medlem i Malmömoderaterna i samband med valet 2006.

 

 

Vilka är dina hjärtefrågor?
-  Jag brinner särskilt för utbildningspolitiken, jag är ju lärare i grunden. Men även internationella frågor som höstens val i USA samt Sveriges familjepolitik är frågor jag tycker är viktiga, säger Ola Mårtensson.

 

 

Vad ska du göra när du kommer till Västervik?
- Jag ser fram emot att få upptäcka stan på sommaren, särskilt visfestivalen, säger han och avslöjar att Cornelis Vreeswijk är en stor favorit.

 

- Sedan tänker jag göra små utflykter när jag har köpt en bil och sätta mig in i bygdens historia. Och eftersom jag ska bo så nära jobbet så måste jag börja träna, ler han.

 

Ola Mårtensson
Aktuell med: tillträder som VT:s nye politiske redaktör den 19 maj.

 

Ålder: 29 år.

 

Bor: just nu i Malmö.

 

Bakgrund: För tillfället gymnasielärare i svenska och historia i Malmö. Har vikarierat som ledar- och debattredaktör på Eskilstuna-Kuriren.

 

Intressen: Politiken tar mycket tid. Litteratur, historia och film.

 

På nattduksbordet: John McCains "Faith of my Fathers" och Frank McCourts "Magistern".

 

Saknar när jag flyttar från Malmö: Goda vänner, storstadspulsen.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!