KDU väljer Ebba Busch Thor

9 mars 2015 09:22

KD har backat i varje val till riksdagen sedan 1998. Det senaste valresultatet på 4,6 procent var en stor besvikelse och fungerade som ännu en varningsklocka. För att vända den negativa trenden måste vi nu presentera relevanta svar på de verkligt stora samhällsutmaningarna. Vi måste tala mer om sådant som människor bryr sig om. Våra förslag behöver utformas så att andra tvingas förhålla sig till oss och så att vår politik betraktas som den bästa av våra potentiella väljare. Förnyelsen av partiet måste fortsätta, men det räcker inte.

KD behöver också ett nytt ledarskap som med trovärdighet kan personifiera förnyelsen och gör oss mer intressanta. Vi behöver vara en offensiv kristdemokrati, som vet att ta för sig i debatten, som inte räds konflikt och som klarar att förmedla bilden av KD som ett modernt och framtidsinriktat parti till höger i svensk politik. Så läggs grunden till valframgång 2018.

Ebba Busch Thor är för mig det självklara valet som ny partiledare för KD. Hon har under flera år varit en ledande företrädare och den klarast lysande stjärnan på den kristdemokratiska himlen. Busch Thor som partiledare skulle med sitt stora hjärta för partiet ge den glädje, energi och framtidstro som medlemmarna så väl behöver. Samtidigt visar opinionsundersökningar att hon som partiledare skulle göra KD till ett mer intressant alternativ för väljarna.

Busch Thor är särskilt omtalad för sin mediala förmåga och synlighet. Hon är en färgstark debattör med utstrålning och förmåga att leverera raka, tydliga och vassa svar. Det i kombination med att hon har en tydlig vision och drivkraft som hon alltid står upp för gör henne intressant. Tydligheten går hem i media, men också i stugorna. Busch Thor har ett sätt som gör att fler människor lyssnar och förstår.

Ebba Busch Thors förmåga att locka väljare har visats i och med den statistiskt säkerställda opinionsmätningen från Demoskop, men den är också bevisad genom tidigare valresultat. Här är Busch Thor överlägsen. Förra året vände hon och Lars Adaktusson 15 år av kristdemokratisk nedgång i nationella val, till framgång i EP-valet. Busch Thor fick då 11 167 kryss, trots att populäre Adaktusson toppade listan. I kommunvalet i Uppsala där, Busch Thor under flera år axlat tungt ansvar som kommunalråd, fick hon hela 2 477 personröster.

Förmågan att kommunicera, entusiasmera och att leverera i förhandlingar gör att Ebba Busch Thor ständigt vinner nya väljare till KD. Hon är en erkänt duktig och påläst politiker, men det imponerar ändå att hon år 2010­–2014 fått igenom 100 procent av sina vallöften i Alliansen. Sammantaget framträder en oslagbar kombination av egenskaper för en partiledare. Busch Thor är rätt person att leda partiet till framgång. Förbundsstyrelsen och samtliga distriktsordföranden i KDU står därför eniga i vår uppmaning till Kristdemokraternas medlemmar – rösta på Ebba Busch Thor som ny partiledare för KD!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!