Barn fastnade i badkar – fick hjälpas loss

Klockan 11.09 kom larmet: Ett barn hade fastnat i ett badkar. Det fick räddningstjänsten att rycka ut.

21 augusti 2019 11:46

Vår reporter Olof Carlson åkte även han till adressen i Hultsfred. Efter samtal med räddningstjänsten kunde han meddela att ett barn fastnat i ett badkar i en lägenhet på adressen.

– Barnet sitter fast med ett finger, eller flera fingrar, i avloppet i badkaret. Räddningstjänsten har försökt att få loss barnet, men det har inte fungerat, säger Olof Carlson.

Ulf Bowein, räddningschef i beredskap vid Räddningstjänsten i Hultsfred, bekräftar att barnet sitter fast med flera fingrar och att både anhöriga och rädningstjänst har försökt att få loss fingrarna utan framgång.

– Anhöriga började med både tvål, olja och kallvatten för att få svullnaden att lägga sig och sen har vi från räddningstjänsten också försökt, men vi har inte lyckats.

Strax innan klockan 12 anlände en ambulans till platsen.

– Ambulansen kom hit nu precis för att kunna ge smärtlindring, säger Ulf Bowein.

Hur mår barnet?

– Han är givetvis lite rädd och chockad. Förhoppningsvis är inte fingrarna skadade, men det är lite för tidigt att säga hur de mår.

Räddningstjänsten har gått in under badkaret för att koppla loss avloppsröret, som barnet sitter fast i, från själva badkaret.

Det är oklart hur lång tid insatsen kommer att ta.

12.10 var räddningstjänsten klara på platsen. Då hade barnet åkt iväg i ambulans till sjukhus.

– Vi lyckades inte få loss fingret från själva ventilen utan skruvade loss avloppsröret underifrån badkaret. Ventilen får man såga eller klippa sönder, säger Ulf Bowein, räddningschef i beredskap.

Enligt Bowein var ambulansen på platsen och gav barnet smärtlindring under räddningsarbetet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Emil Jakobsson/Cissi Säfström/Mattias Heikki

Ämnen du kan följa