Matchvinnaren Vibe: "Kul att vinna"

IFK Göteborg var på väg att kryssa vidare i allsvenskan.

Då klev inhopparen Lasse Vibe fram och avgjorde i den 88:e minuten borta mot Helsingborg.

Kul att vinna, säger dansken efter 2–1-segern.

19 augusti 2019 21:02

IFK Göteborg har ännu inte förlorat efter allsvenskans omstart, men inför bortamötet med Helsingborg var "Blåvitts" facit två segrar och fem kryss, varav tre oavgjorda matcher på raken.

Nu var det nära att Göteborg återigen fick nöja sig med en poäng, men i den 88:e minuten föll det avgörande 2–1-målet på Olympia.

"Lite flyt"

Anfallaren Lasse Vibe byttes i den 72:a minuten in mot mittbacken André Calisir. En dryg kvart senare stötte dansken in segermålet bakom hemmamålvakten Anders Lindegaard.

En bra passning från Robin. Sedan vet jag inte om den tar på min fot eller försvarsspelarens fot och sedan går den upp på mitt bröst och in i mål. Lite flyt, säger 32-åringen, som återvände till Göteborg i våras.

Målet kom i Vibes 100:e match i den blåvita tröjan.

Jag gjorde min första match för "Blåvitt" här på Olympia också (2013). Det var dam-EM i Göteborg på Gamla Ullevi och konsert på Ullevi och så mötte vi Trencin i Europa League, säger Vibe.

Framspelaren Robin Söder hade minuten innan Vibe byttes in kvitterat till 1–1. Målet var Söders sjätte fullträff på de sex senaste matcherna och hans åttonde totalt i allsvenskan.

I våras fördelade vi målskyttet väldigt mycket bland alla spelarna och det var ju bra. Nu fördelar vi målskyttet på våra forwards i princip, och om jag får välja kan det vara lite bättre på något sätt, säger Göteborgstränaren Poya Asbaghi.

Han ansåg att det var en lagseger, men Asbaghi gav ett extra plus till just Söder.

Han har räddat en hel del poäng de senaste matcherna med sitt målskytte.

"Är tungt"

Max Svensson hade på tilläggstid av den första halvleken gett Helsingborg ledningen på en hörna, men det räckte inte till några poäng för skåningarna.

Klart att det är tungt. Vi har 1–0 som vi hade mot Örebro (1–4) och några lägen till, men vi släpper in två enkla mål igen och så står vi här med en förlust igen. Det håller inte, säger landslagskaptenen Andreas Granqvist.

Segern gör att IFK Göteborg går upp på sjätteplats med sina 35 poäng – nio efter serieledaren Djurgården. Tabelltolvan Helsingborg är kvar i bottenstriden med sina 18 poäng.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Kihlström/TT