VIF-lagen i kamp om finalplatsen

Det var mycket känslor när båda Vimmerby IF:s F13-lag ställdes mot varandra i semifinalen. VIF 1 blev laget som nu får spela final. "Tjejerna är helt fantastiska", säger VIF-ledaren Josephine Svensson.

27 juli 2019 12:35

Vimmerby IF 1 (iklädda vitt och svart) var snäppet starkare än Vimmerby IF 2 i en jämn match som slutade 1–0. Hjälten för det VIF-laget blev NellieWidéen som gjorde matchens enda mål på en nick i samband med en hörna, för det blir hon belönad med en plats i finalen.

– Det kändes riktig bra. Det var en jäkligt jämn match, och det var lite tråkigt att möta sitt eget lag. Jag tyckte det kändes som en träning, säger Widéen.

Hur skulle du beskriva ditt segermål?

– Jag bara blundade och fick den på huvudet och sen gick den in.

Båda Vimmerby IF:s lag tog sig till semifinalen i F13-klassen, där de ställdes de mot varandra i en kamp om en finalplats. En märklig känsla för både spelare, ledare och föräldrar.

– Det kändes galet bra, men samtidigt får man värsta paniken för de andra. Det var mycket känslor. Vi har så duktiga tjejer, och de är helt fantastiska, säger Josephine Svensson, ledare för det segrande VIF-gänget.

Efter matchen ställde sig alla tjejer tillsammans med ledarna i en ring innan det var dags att springa igenom en lång tunnel konstruerad av familjerna och bekanta till tjejerna i de båda lagen.

– Vi har ett fantastiskt föräldragäng, som peppar alla tjejerna, och varandra, hela tiden. Det var så kul att alla fick springa tillsammans genom tunneln, säger Svensson.

I finalen ställs Vimmerby IF 1 mot Borgeby FK.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Lidesjö