KLART: Stjärnan flyttar till Anderstorp

Hultsfreds HF drar sig ur division två. Nu kan VT/KP-sporten avslöja att stjärnan Albin Nilsson lämnar laget för spel i division ett-laget Anderstorp.

22 juli 2019 14:58

Anderstorps SK tog inför förra säsongen steget upp i handbollsallsvenskan. Men sejouren där blev bara ettårig och nu är laget nere i division ett igen.

Nu står det klart att Hultsfreds HF stjärnspelare Albin Nilsson är klar för spel i klubben.

– Det ska bli riktigt kul, säger Albin Nilsson till VT/KP-sporten.

Varför flyttar du?

– Det har varit på gång ett par år att jag ska testa högre upp. Så nu fick det bli, menar Nilsson.

Har det något att göra med att HHF nu väljer att dra sig ur division två?

– Nej det har det inte, utan det samföll bara av slumpen. Det känns ännu jäkligare att lämna nu när det är mindre folk. ¨

Det kommer bli tufft att lämna sin moderklubb berättar Nilsson.

– Det svider, det ska jag inte sticka under stolen med. Men det ska bli kul att testa på nu högre upp, "ettan" ska man väl hålla för.

I augusti ska Albin pendla till Anderstorp för att sedan flytta helt när serien drar igång.

– Det är en proffsig klubb jag kommer till med målsättningen att gå upp i allsvenskan igen. Men jag kommer dit för att spela, inte sitta på någon läktare.

Joel Frisk, herransvarig i Anderstorp, säger så här om värvningen:

– Vi hade Albin på provträning redan för tre år sedan. Hos oss blir han främst värvad som försvarsgeneral med ledaregenskaper. Tanken är att ha ska konkurrera med Filip Linde, ny från Trelleborg. Albin har under våren gjort ett antal träningspass med oss och visat goda kvalitéer. Vi hoppas och tror att han skall bidra i vår målsättning att klivet upp.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Karl Edgren