Midsommar för 30:e gången: "lite jubileum i år"

Ponnyridning, midsommarstång, dans och makarna Widerberg. På Hammarsbadet firades midsommar traditionsenligt. ”Lika roligt varje år”, säger Michael Carlsson som driver campingen.

21 juni 2019 16:45

Fredagens midsommarfirande på Hammarsbadet i Gamleby blev det 30:e i ordningen.

– Det är lite jubileum i år och det är alltid lika roligt att bjuda Gamlebys befolkning på midsommarfirande. Det brukar vara runt 600 personer och väldigt traditionellt firande, säger Michael Carlsson, delägare av Kustcamp Gamleby

På schemat stod bland annat ponnyridning, dansuppvisning av Hallingebergs dansgille och musikunderhållning av Towe och Charlotta Widerberg.

– Det är inte midsommar för oss om vi inte är här, säger Charlotta.

Hon och maken Towe har nämligen underhållit midsommarpubliken på Hammarsbadet i 15 år. Och det är lika trevligt varje år menar de.

– Det är en magisk plats att spela på. Det är så fantastiskt här vid vattnet, säger Towe.

Runt om i gräset trängdes besökarna mellan filtar, picknickkorgar och brassestolar för att se på när Hallingebergs dansgille reste årets midsommarstång i strålande solsken.

En av alla som njöt av firandet var Willy Öhman från Gamleby.

– Vi har firat här i väldigt många år, det går inte att räkna alla gånger. Det är en väldigt vacker natur så det brukar alltid vara trevligt. Nu är det vackert väder också, säger han.

Towe och Charlottas musikunderhållning var något han såg fram emot.

– De är bra. Det brukar vara mycket ABBA och den musiken dör aldrig, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Filip Gustafsson